kittty

Alla inlägg under mars 2011

Av Kitty Gustafsson - 18 mars 2011 17:00

Det är jobbigt att jobba just nu. Hela onsdagen grät jag inombords och det var väääldigt nära flera gånger att jag grät på utsidan också. Fullt upp, alldeles för många sjuka och alldeles för mycket personal med för lite behörighet. Samtidigt som man står där och är utbildad sjuksköterska. Det gjorde riktigt ont i mig. Vissa dagar känns det som att det går, det är bara och kömpa, men sen kommer de när man inte alls får det att fungera själv. Varje dag vill jag helst inte gå till jobbet just nu. Pallade inte trycket och åkte hem till Saxemara för att ladda inför nästa vecka. Som också jobbet har förstör, min långlediga helg blev en ledig torsdag och jobb på fredagen istället, tack för det! Ni frågade inte ens om jag hade bokat in något... :(


Igår fyllde "Moster Lisa" 97år! Hon är hyfsat pigg för sin ålder ;) Tänk om man blir så gammal? Undra vad man gör då ;) God cheescake och tårta bjöds det på. Tänk vilken tur jag hade som trillade in på det kalaset när jag kom hem :)


Världens bäste pappa har fixat en videokamera! Så fantastiskt! Så nu kan Blomman och Texas förevigas när de hittar på saker ;) För det är nog jag och Evve som kommer filma mest ;) Och det är såklart prinsarna som kommer bli filmade ;) Jag har inget behov av att stå framför kameran ;) Bara när jag kör agility så jag ser vad jag gör för fel och vad jag gör bra :)


Och ikväll ska vi grilla! Det är det bästa med att vara hemma, att man kan grilla utan att det blir extra jobbigt, bara vansinigt gott :O)


Hade bokat en tid för hjulinställning och byte till sommardäck idag, tänkte att det blir nog bara några kallar nätter nu, däcken ska ju vara bytta innan den 15 april och det är ju snart.. Eller i alla fall 1 månad till, men det kändes så vårigt när jag åkte hem. Imorse mötes jag dock av ett blött vitt täcke ute när jag gick upp. Avbokade tiden, vill kunna köra bilen när jag vill oavsett väder ;) Får fixa det när jag är hemma vid hingstvisningen istället...! :) Kanske var för optimistisk men hade varit skönt att få det gjort ;)


Här kommer premiärfilmningen! :) Voff-voff såg bara lagom road ut ;)


Ha en bra dag!

/K & T



 

Av Kitty Gustafsson - 14 mars 2011 17:10

Igår eftermiddag tog jag, och ja gissa vem ;) Bästaste Eva-Karin och hennes vovvar en promenad i Svarte Mosse. En naturstig bakom Biskopsgården, inte lika fint som vättlefjäll men det dög ;) Man blir ju kräsen som hundpromenerare med åren ;) Vovvarna kunde i alla fall vara lösa nästan hela rundan och min kamera följde med på turen!


Idag och fram tills på onsdag jobbar jag 7-16.30, var så glad när jag åkte till jobbet att jag i alla fall fick sovmorgon på onsdag för jag var rysligt trött! Meeen när jag kommer till jobbet och kollar på schemat har de bytt mig till 7-16 torsdag och fredag! Suuuck! Kommer vara död när helgen kommer! Men på ett sätt är det skönt också, dagarna brukar gå fortare än kvällarna.. Men jag har alla hemgångar och jag tycker verkligen inte det är roligt, idag har jag tagit ett blodprov, det gjorde jag 16.15 precis innan jag gick hem och det var det roligaste jag har gjort idag! Förutom det har jag bara gått och sagt, nej jag får inte göra det, kan du göra detta åt mig, eller kan någon hjälpa mig koppla av det där droppet? Åhh jag blir snart tokig!! Ibland känns det lite bättre, men nästan varje dag eller kväll efter jobbet så vill jag bara sjukskriva mig och inte jobba där mer.. Får se hur länge jag står ut.. Tycker ju om mina arbetskamrater a lot! Skulle vara tomt att vara helt utan dem! :)


Idag blir det vila för lilla hund, jag måste åka och handla :) Men jag tror han tycker det bli bra, en tuff helg och en långpromenad igår :) Han ser nöjd ut i soffan där han ligger i alla fall ;) Han får nog fälja med och handla ockås :O) Han älskar ju åka bil, då är han definitivt nöjd resten av kvällen men lilla vovve! :)


Här kommer en bildbomb från promenaden :) Bara se vilka fantastiska vovvar vi har :)


De bästa <3  

Svårt att sitta på den hala och smala bänken :)


  

Fanny  


Ibland orkar han inte med valpen ;) 


Tjejerna gaddar ihop sig mot pojken :)


Fanny är helt klart snabbat trots sin ålder ;)


  

Den fantastiska Texas :)  


Och brottning  


Tafattlek runt stenen :) 


Texas vill inte vara med och jaga gran! 

 

Finns inga som är så fina ihop! <3  

 

Sötaste Fanny, 5 månader gammal nu! :) 

 

Snart är det varmt :) Då kan man bada i bäcken!  


Av Kitty Gustafsson - 13 mars 2011 13:30

I fredags när jag hade slutat jobbet åkte jag och hämtade Eva-Karin och vi och våra hundar åkte till jönköping för att övernatta där en natt innan det var dags att köra upp till Linköping och tävla i agility för första gången på, ja säkert 5år för mig och Texas. Fredag kvällen togs väl tillvara på hos Anna och Henrik och massa mys med lilla Bella! Eva-Karin hade jag lämnat av hos hennes kompis Emma som också skulle med och tävla på lördagen med sin lilla vovve Kiwi. Klockan blev drygt halv tolv innan vi gick och lade oss, och klockan stod på 06.30 för vi skulle upp och gå på babysim på lördagmorgonen! :) Jag följde med som sälskap och barnpassare ;) Bella är en mycket glad bebis nu, drygt 6månader gamal och jättego att ha och göra med. Har gått och burit på henne och lekt så mycket jag bara kunnat ;)!!! Kan säga att natten var lite orolig på luftmadrassen, man sover ju inte kanon på sådana! Det gungar och det blir kallt av luften underifrån på något sätt.. Och dessutom kunde inte vovven sova så han blev kissinödig och ville ut mitt i natten...! Men upp till badet kom vi och sen rullade dagen på. Agilitytävlingen var en kvällstävling och Kiwi gick i den första gruppen, small-hundar och Texas och Lotta i den sista, large-hundar. Så vi var på tävlningsplatsen från klockan 14.30-22.00 när det slutade. Och då var jag och lilla hund ganska trötta! ;) Det var det fler som var... :) Om vi börjar bakifrån, det sista loppet av två, hoppklassen. Det var ett lopp jag hade kunnat vara utan, men vi tävlade strax efter 21 och som sagt vi hade inte fått mycket sömn på flera nätter då vi har börjat 7 på jobbet. Min motivation var inte på topp, jag var trött! och även om Texas kändes taggad när vi gick in på planen så kom han inte över första hindret på kör-kommandot. Jag hade satt honom på sitt stanna kvar som alltid, gick iväg och sa kör och sprang, han satt kvar, provade med varsågod och slut också. Hände ingeting, han ställde sig inte ens upp...! Lilla hund, det var så han gjorde på sista träningen ;) Provade gå tillbaka till honom och tagga honom lite till, det funkade och han tog de två första hindrena, det tredje hindret var säcken, vi har inte tränat det sen va tävlade sist, dvs 5år sedan och då tyckte han inte om det. Nu gick han in i den, men kom tillbaka ut åt fel håll... Var väl inte direkt förvånad, försökte skicka igenom 2 gånger till men han ville inte mer. Vi hoppade över det hindret och i och med tre vägringar så var vi redan diskade. Ville köra klart banan ändå för att träna men hade kanske varit bättre att gå av direkt ;) Lilla vovven var inte fokuserad alls och därmed gick det inte att styra honom ;) Så det var ganska tråkigt att gå av planen och avsluta på det sättet men vi fick i alla fall ett fantastiskt lopp med oss, vårt första lopp i agilityklassen. Vilken hund!! :) Det är det jag ska ta med mig från den tävlingen!


Hade en taggad hund och en hund som lyssnade på mina signaler! Tyvärr blev det en miss, vi tog ett hinder för mycket och blev diskade men vi klarade av alla svårigheter, alla kontaktfält som vi inte heller tränat på hur länge som helst och inge rivningar, hade vi bara inte tagit fel hinder "på vägen" till balansen hade vi varit felfria och mest troligt fått vår första pinne. Men oavsett var jag så glad och lycklig efter det loppet! Min lilla prins ställde upp till hundrprocent det loppet, publiken var med oss och vi utstrålade, nej Texas utstrålade glädje! Jag var nog mest nervös och koncentrerad på banan ;)


Lilla hund är jättetrött idag, ändå låg han och sov i bilen hela tävlningsdagen förutom när han körde sina lopp, han låg i bilen med sitt täcke och bästaste Lotta som sällskap så han kanske inte borde vara så trött men som sagt han sov ju inget natten till lördagen ;) Vi var hemma runt ett inatt och det var skönt att gå och lägga sig i sin egna säng, ännu skönare att klockan elva vakna i den och bara vara hemma! Vovven har inte vaknat än, han har varit ute och kissat och bajsat men nu när jag sitter här vid datorn har hna gått in på rummet och sover, jag hör hur han snarkar och drömmer :) han brukar ju vara social och i alla fall ligga i soffan när jag är vaken men han vill nog sova ostört ;)


Här kommer filmerna! TACK EMMA!!! JÄTTEROLIGT ATT HA FILMER!!

Vi ska försöka komma iväg på fler tävlningar! Trots at tjag blir jobbigt nervös så är det ju ganska roligt ;) Tack för en fantastik helg alla underbara vänner!! Det gjorde vi bra!


Den första är knappt sevärd ;) Knappt så man ska lägga ut den men ni måste se starten, hur kan han sitta kvar trots att jag taggar och alla frikommandon!?! Snacka om att jag har en hund med stor egen personlighet :) Han vill helt enkelt inte! :P
 

Vilken hund jag har :) När jag ser filmen nu förstår jag varför han tar hoppet, vi har ju inte tränat balansen i stort sett någonting, och det är klart att han drar på hoppet när han ser det. Han kan ju liksom inte kommandot balans lika bra... Och hoppa är nog roligare ;) Ändå, bra jobbat och jag är SUPERNÖJD med det här loppet! På vippen såg jag hur förvånad han var när den gungade, men han fixade det!! :) Det var många hinder vi inte hunnit gå igenom på ett tag men han har tydligt en bra grund ;)


När jag ringde mamma efter det första loppet och var så jättenöjd så sa hon ungefär, ja vilken hund du har, han är fantastisk "trots" att han börjar bli gammal, det kom nästan en tår rullande på en kind när hon pratade om honom, jag insåg hur mycket jag tycker om den hunden och hur kul vi har och allt vi har hittat på! Allt kom som en snabb lycklig historia :) Haha nu gråter jag :P JAG ÄLSKAR MIN HUND!!!!! :) 

Av Kitty Gustafsson - 9 mars 2011 10:41

Tankar på allt möjligt flyger runt i mitt huvud. Det är ju inte så konstigt, men det är jobbigt, för jag kan inte få dem att sluta när jag ska sova. Dödstrött igår, hade tränat på kvällen och gjort grejer större delen av dagen gick jag och lade mig vig halv elva. Klockan slog 02 sista gången jag tittade på klockan och sen vet jag inte när jag somnade... Ställde klockan på ringning vid 8 när jag gick och lade mig men den flyttades fram till 9 ju fler timmar som kröp iväg och jag inte kunde sova. Det var inte kul att gå upp imorse, precis lika trött som igår när jag gick och lade mig... Och imorgon och på fredag är det uppstigning 06 :S Jag fasar redan.. Men vem vet, kanske kan sova inatt...!


Igår ägnade jag 1h åt att titta den fina rasen australien shepard, voff-voff var ju inte jätteroligt igår.. Han är ganska seg idag med, det är sträng vila fram tills på lördag så hoppas vi att han laddar på med massa energi! :) I alla fall så blir man ju helt galen valpsugen när man tittar på sin drömras. Och den finaste vovven av alla Kimya, har ju blivit parad nu. Usch det gör ont i mig! Vill så gärna ha en Kimyabebis!! Finns det ingen som kan jobba åt mig i sommar på Halmstad sjukhus ;) Nog för att Texas inte alltid tycker det är lika tråkigt som igår men han är inte lika speedad och taggad som när han var ung! Jag vill ha en hund som alltid vill träna TILLSAMMANS!!!!!!!!! Det kliar i fingrarna på mig bara jag tänker på det! Och när jag ser Eva-Karin träna med Fanny så vill jag också!!! :P Men jag vet ju också att valptiden är krävande på så många andra sätt och jag kan inte lista ut hur jag någongång ska kunna lösa det som jag vill. Vad gör man då??? :( När jag skaffade Texas så var jag inte bunden till något jobb, jag gick i skolan men där hade jag ju hunden med mig och det mesta jag lärde mig var OM hundar eller lärde MIN hund men hur löser man det nu när man jobbar?? Jag vill ju vara med min valp de första iaf 2månaderna, men vem kan ha semester i 8 veckor?? Jag vill ju bara ha en hund till!!!!!!!!


Här kan ni titta på Kimya om ni är nyfikna :))

http://www.aymiks.com/


Nu städa sen jobbet resten av dagen...

Av Kitty Gustafsson - 8 mars 2011 15:34

Igår hade vi pizzamåndag med Eva-Karin och hennes vovvar. Skönt att komma ut lite på kvällskvisten och inte bara vara hemma själv hela dagen :) Som det varit en tid beklagde vi oss lite om vår arbetssituation och fick iväg ett mail till jordbruksverket. Får se senare ikväll när Eva-Karin slutat jobba om vi har fått nåogt svar.


Sover så fruktansvärt dåligt just nu, och det tar alltid en massa lång tid innan jag somnar, väldigt frustrerande för man blir ju ännu tröttar på dagarna då. Idag var det i alla fall sol när vi vaknade och jag kände mig på gott humör. Så direkt efter frukost packade vi in oss och körde till Mölndal brukshundsklubb för att träna lite agility. Bara en lite genomkörare innan tävlningen på lördag. Jag var taggad men det var inte hund! Vet inte vad det är med honom men han bara ställde sig på planen och tittade på mig. Jag lekte och kastade bollen men han rörde sig inte hur fläcken, försökte uppmuntra honom med köttebullarna jag hade med mig och bad om övningar jag vet han kan, typ senap, ketchup och bakca men det hände INGENTING! Försökte tagga honom i starten höll honom kastade bollen över hindret och släppte men han stod bara kvar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dumma hund sa jag till honom då :( Han borde inte ha någon träningsvärk och han värkar inte ha ont någonstans vad jag kan se... Jag fattar ingenting... Och svansen var väldigt låg också, någonting är ju tydligen ett problem idag men jag har ingen aning om vad!?? Packade in hund i bilen som var jättenöjd med att få lägga sig i buren och sen åkte vi till IKEA istället, fixade två låsmuttrar som försvunnit från min byrå, det är ju skönt om lådorna håller ihop när man ska flytta ;) Vet inte om det blev rätt men man kan ju hoppas :) Köpte även favorit latten på mitt café och sen köpte jag lite mer hundmat till lilla hund när jag ändå körde förbi zoobutiken :) Bra dag med andra ord, ikväll blir det träning på Friskis och svettis för min del, även om jag känt mig lite förkyld de senaste dagarna är det inte fel att träna lite lugnt.. Har nog inte så mycket energi, det var lääänge sedan jag tränade men man måste ju börja någon gång..!


Så här road såg Texas ut på planen idag... Och då har jag ändå en påse med köttbullar fladdrande i luften..! Yeay hund, kul du är! :(


Den protesterande hunden :( En blick säger mer än tusen ord men varför den blicken då? :(   

Av Kitty Gustafsson - 7 mars 2011 09:59

DEt har varit en jättefin helg i Göteborg, tyvärr har jag mest jobbat på den på Blå.. Men lite sol har vi med fått på eftermiddagen :) Igår simmade Texas på jobbet, passade på under lunchen! Smidigt :) Han var så jätetduktig! Inget simmarunt och njuta där! Rent motionssim var det och som han tog i :) Duktig vovve! Och så blir ju vovvarna otroligt rena när de har simmat också!


Efter jobbet åkte jag och tvättade bilen, tvättade i en såndär tvätta själv station, det var mååånga som tvättade sina bilar en fin söndag eftermiddag ;) Fick fråga om hjälp för de var inte lätta att förstå ändå.. Och sen när jag så proffsigt stod och tvättade min bil var den en som frågade mig och jag kunde hjälpa honom :P Måste sett bra ut då i alla fall ;) Bilen blev inte ren men renare! Det var mitt fel... Men det var ju första gången och den var SKITIG innan, och inget avfettningsmedel, så det jag är ändå mycket nöjd med resultatet! Hittade dock lite stenskott och annat skit i fronten som inte var där när jag köpte den, den har gått drygt 15.000mil när man köper den och den är skitfin, sen när man själv har kört drygt 300mil så verkligen syns det, jag förstår inte hur de andra har kört? ;) Men en sak är säker och det är att jag är MER ÄN NÖJD med den! Jag älskar den! :) Det är det bästa med att åka till jobbet, det är att jag får köra min guldiga bil då, hade kunnat köra två varv ;) Och igår stod den och blänkte i skenet från lyktstolpen, mm så fint! :D


Tvätten och är också tvättad så antar att det bara är min tur kvar.. Duschen nästa! :) Och ikväll ska vi umgås med bästa E-K, L & F! Gissa vilka det är ;)


Kramar!

Av Kitty Gustafsson - 4 mars 2011 10:59

Såklart vovven fick en promenad igår! Samvetet tog över och vi var ute över 1h, och det var såklart jätteskönt att komma ut! Oftast om det känns tungt kan det vara svårt att ta sig ut men jag brukar aldrig ångra mig ;) Och alla de andra dagarna som inte känns så jobbiga så är promenaderna med vovven det bästa som finns! :)


Klockan blev 18.30 innan vi var hemma och det var fortfarande, nästa ljust ;) Bilden är tagen runt 18 och då var det ju i alla fall ljust! Fantastiskt skönt att det bara blir ljusare och ljusare! :) Och lilla hund är ju glad, svansen vägrade vara still och ifånen klarar inte av hastiga rörelser ;) Observera att svansen är till höger ;) Då är hundarna lyckliga, det har vetenskapen visat :P Haha, jag vet inte om det stämmer ;) Det var en lärare på gymnasiet som sa det på en lektion en gång ;) Och Texas viftar minsann oftast alltid åt höger eller så kör han den runt runt ;) Har ni kollat hur era hundar viftar på svansen? Det är oftast inte rakt bak iaf ;)


Idag ska jag jobba första dagen som djurvårdare, jag är inte speciellt imponerad kan jag ju inte säg... Hade hellre stannat hemma men det tillåter inte samvetet... Vet verkligen inte hur jag ska fixa att inte göra någonting! Tror mig det är svårare än vad det låter! Det kliar i fingrarna bara av att sitta här hemma och veta att jag inte får göra något... Ja det är minsann lite upp och ner på jobbet!


Och hela helgen känns ju förstörd av att jobba 12-21 istället för att jobba natt.. Skulle ju tvätta och handla, men inget av det har man ju lust att göra innan jobbet.. Tvätten hinner ju inte torka.. Och när klockan är 21.30 innan man är hemma hinner man inte heller tvätta och affären stänger 22... KUL!! Usch, var bara tvungen att klaga lite till...

Snart kanske detta kan smälta in lite... Men tills dess får ni stå ut eller inte läsa! :)


Hej då!

/K  

Av Kitty Gustafsson - 3 mars 2011 16:13

Det strular på jobbet, det är som en ända stor soppa och det blir bara värre ju mer man tänker på det. Jag har nu mindre befogenheter att få göra något än vad jag hade tidigare när jag var djurvårdare. Jag får gå ut och rasta djuren men jag får be någon annan koppla på droppet när jag kommer in, allt på grund av jordbruksverket. Det känns verkligen jättemotiverande att gå till jobbet och dessutom kan jag inte fortsätt med mina nätter utan att bryta lagar, och vi vill påpeka att det inte är okej så japp, inga mer nätter... Dispansansökan är skriven men måste finputsas och jag vet inte vad som är rätt och inte längre. Snart känns det som allt man gör är förbjudet, jag är ju "bara" sjuksköterska, så jag får ju inte göra någonting som har med djur att göra...


Texas tar i alla fall det hela med ro även om jag är stressad, arg, trött och ledsen på samma gång, kan allvarligt talat inte vara särskilt rolig att umgås med just nu... Jag har tur om man jämför med mina arbetskamrater, jag har bara 3månader kvar... Försöker se det positivt men det går inte särskilt bra!


Skulle lägga ut en söt film på Texas och Fanny som busar, jag har fått konkurans, det finns en till som tycker om Texas nästan lika mycket som jag, Lilla Fanny! Så söt hon är när hon ser honom :) Men filmen vägrar fungera och jag har ingen lust att försöka fixa. Ibland kan väl något bara stämma? En som ringde och verkligen ville ha min lägenhet från Halmstad idag, men fanns ingen möjlighet till parkering vid hans lägenhet och jag måste ha kvar min guldiga bil så fick tacka nej... Ja, alltid ska det vara något! Om någon dag kanske det kan kännas lite bättre igen, om vovven har tur kanske vi tar en promenad senare idag :) Igår blev det en promenad tack vare Eva-Karin och hennes vovvar! Alltid lättare när man är två :)


Till något helt annat. Sötaste vovven och bästa pappan lunchade tillsammans när jag var hemma :) Min hund är ju helt sanslöst bra på att bryta lagar, för lagen var skriven när jag skaffade hund, hunden fick inte tigga och mat vid bordet var förbjudet :) Och titta, nu sitter han på en stol och har en egen tallrik :) Min bästa vän! :)


  


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Min egna kursverksamet

TurboAgility - Agilityglädje och Teamwork

Vi sponsras av

 

Mina hundar tränar på:

 

Mina hundar äter:

 

ETT STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER!

Lp1 Rindi´s Snow-Race

Texas är MIN hund med stora bokstäver, han är en hund med en stor personlighet och tar många egna initiativ, på både gott och ont ;) Han är envis och vet vad han vill och när vi vill samma sak så blir det vädligt bra!!! :) Vi tävlar i agilityklass 2 och hoppklass 2 och det är vi glada och stola över :))

Glimmagårdens Electra K

Tindra är min border collie, född septemer/2011. En hund full av fart och fläkt och tillsammans tävlar vi agility.  Vi ska delta på Agility SM 2014!!!

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards