kittty

Alla inlägg under mars 2011

Av Kitty Gustafsson - 31 mars 2011 22:01

Idag har det varit en ruskig dag i Göteborg, men "vi" hundmänniskor är vana att gå ut i alla väder och jag har en ganska bra gadrob för de flesta väderlekar ;) Bara man är på humör så fungerar det mesta! Igår var jag till Eva-Karin på kvällen för att komma ut lite, hennes bror hjälpte henne att byta till sommardäck på hennes bil medans hon och jag körde agility över två hopphinder i trädgården ;) Det var en härlig kväll, tyvärr förstörde hennes granne stämningen, hindrena åkte in och jag tog på mig att baka en kladdkaka medans Eva-Karin och Johan fixade klart ute! Kakan tog slut på 30min, men vi var ju tre ;) Den var alldeles kanon! Både jag och Eva-Karin var lediga idag men det skulle bli dåligt väder idag så vi bestämde att vi skulle vänta och se, det var inget kul väder imorse, men vid 14 tiden fick jag ett sms från Eva-Karin att hon måste ut nu i alla fall, och jag kände likadant så vi tre tiden sågs vi ute på brukshundklubben, det var blött och kallt men det var skönt att komma ut! Vovven var på g, och det var även militären på skjutbanan precis vid hundklubben ;) Det lät som att det var nyår men vi tränade glatt vidare med tre helt skottsäkra vovvar! :) Duktiga de är! Bara man inte själv gör nåogn stor grej av det, fast det är svårt att inte stanna upp när det skjuts hej vilt omkring en ;)


Doktorn ringde också, inget kul samtal, han hade diskuterat mitt fall med en kollega och det hade kommit fram till att en remiss till Östra sjukhuset var bättre än att själva fortsätta utredningen... Det är lite allt möjligt fel på mitt blod, det fyller inte på några järndepåer alls trots 1 månads behandlning med järn, och sen var det fel på min ämnesomsättning, den var för låg så sköldkörteln jobbar inte heller som den ska. Vet inte mer allt var han sa men det var väl de stora grejerna. Får inget grepp om hur dåliga proverna var men det är ju inte bra, för då hade de inte skrivit en remiss till det stora sjukhuset.. Jag var ju bara lite trött, känner mig ju inte sjuk på något annat vis... Men det är väl bra med en utredning, bra att det upptäckts att inte allt är som det ska, men oj va det tar på mig, det hinner gå mååånga tankar i min hjärna om vad det kan vara och vad det inte kan vara för fel på mig.. Borde sluta med det och bara vänta men det är svårt. Jag vill ju bara vara frisk :) Vem vill inte det liksom? Nya prover ska lämnas i början på nästa vecka... Sen får vi vänta och se... Jag som blir så stressad av att sitta och vänta på att få lämna prover! ;) Får nog ta och stressa av lite tror jag ;)


Oj va långt inlägget blev helt plötsligt. Datorn är ominstallerad, Windows 7 passa mig och mitt behov så mycket bättre! Det är sån fantastisk stor skillnad att kolla på både filmer och bilder nu! Skärpan har aldrig varit bättre! :)


Tackade nej till den första lägenheten i halmstad som jag fick visning på, kände inte för att sätta mig i en lägenhet på 9:e våningen... Det var det som tog emot mest!


Ikväll har jag dock fått visning på en annan, den ligger i centrum, dock nära en park så man kan gå på gräs med hunden, den ligger på 3:e våningen och det är NÄRA TILL JOBBET!! SKa se om jag kan åka ner och titta på den i helgen, efter jobbet, om jag orkar jobba :( Annars kan jag på måndag också! Då är jag ledig! Sista svarsdatum är den 7 april och efter en vecka får man reda på om man blir den stola hyresgästen! Håll tummarna för oss, både när det gäller hälsan och boende tack! ;)


En godnatt hälsning från Göteborg, från mig och min vovve!

Har jag sagt att jag tycker om honom idag? ;) Det bästa är att han tycker om mig med :)



 

Av Kitty Gustafsson - 30 mars 2011 22:13

Här kommer en film från en härlig träningförmiddag på Mölndals brukshundsklubb med härliga vänner! :) Hoppteknik är bra att träna med sin vovve, man kan tjäna mycket tid och man minskar riken för rivningar!



 





Av Kitty Gustafsson - 30 mars 2011 11:27

Usch idag är jag inte på topp! Igår var jag så glad när jag gick hem från jobbet, två lediga dagar som väntade och mitt windows 7 hade kommit! Hämtade ut det och åkte hem, skulle dra över mina viktiga grejer till min externa hårddisk som jag tagit med till GÖteborg igen efter en tids vistelse hemma. Den har tyvärr råkat ut för ett ryck i sladden så när jag skulle använda den nu så hittar inte datorn den för ett stift har gått sönder, har inget viktigt på den och tror inte att någon annan har det heller MEN jag kan ju inte installera windows 7 innan jag har sparat alla mina grejer...! Har ringt runt till olika datakillar i GÖteborg och till och med besökt en men de är skeptiska.. Ingen vill försöka.. Så det är bara att inse, en ny får inköpas... Ingen ominstallation idag heller... Jättetråkigt! :/


Ringde vårdcentralen och hörde om mina prover jag lämnade i torsdag, tydligen hade alla värden FÖRSÄMRATS trots 1 månads behandling, men jag har ju känt mig lite piggare (förutom på morgonen). Men det kanske är inbillning för att jag har gått på järntillskott.. Inte vet jag MEN NU, känner jag mig inte bra, inte trött så bara ledsen :( Hemskt vad allt skulle krångla, dessutom hade doktorn beställt tid till mig först den 6 maj!!!! Då har jag ju nästan flyttat härifrån och dessutom är det ju över 1 månad dit och han har ju inte ordinerat någon ny taktik... Ska jag bara gå och vänta nu!? Nej det kan jag inte, sköterskan på andra sidan linan tyckte inte heller det och skrev en todo till doktorn, hoppas han hör av sig imorgon...


Sitter och väntar på posten nu, kanske kommer någon spännande där ;) Sen ska jag gå ut med Texas, det är fint väder idag och jag behöver verkligen komma ut och tänka på något annat...


Har en massa telefonsamtal och ringa också men just nu går det inte att ringa, risken är stor att jag börjar gråta om jag får fel svar ;) Känslomänniska som man är, usch vad det är jobbigt! Fast de är jobbigt för de som inte visar känslor också... Men man blir ju aldrig tagen på allvar om man börjar gråta..!



Av Kitty Gustafsson - 28 mars 2011 19:50

Idag har varit en bra dag, den har kännts alldeles lagom och framförallt har jag känt mig glad, glad på riktigt! Och det gör ALLT så mycket enklare! :)


Vovven har varit ute i rastgården med en hel drös andra hundar och varken han eller jag startade något bråk ;) Vi skötte oss utmärkt! Bara det gjorde mitt nervösa lilla jag glad! Han kan ju umgås med andra hanar utan att mucka gärnet ;) Satt lite i växeln och kände mig riktigt trevlig och tillmötesgående idag, service känslan var på topp och kunderna nöjda! ;) Även de jag träffade på polikliniken var nog nöjda.. Förutom den stackars lilla katten jag stack om och om igen :( Men min nuvarande jobform sätter sina begränsningar.. Det är ett som är säkert!


Imorgon är en ny dag och både onsdag och torsdag är jag ledig, sen ska jag jobba kväll på fredag och dag hela helgen! Jag och Johnny har bytt en massa pass, och det är vi båda väldigt glada för! Nu ska bara cheferna gå med på det.. Men vi har ju samma behörighet och kan "samma" grejer så man tycker ju att det inte borde vara något större problem! :) Imorse var det isgata till jobbet.. Då var jag glad att jag fortfarande hade vinterdäck.. Kan inte våren ta och komma på allvar snart! Jag är inte ensam om att längta till den! Men Voff-Voff, han trivs bra på vintern han :) Även om bada är bland det roligaste som finns med! :) Eller det är nog roligast ;)



På onsdag ska en kompis till min kompis titta på en lägenhet till mig i Halmstad, det som talar emot den är att den ligger på 9:e våningen!!!! Jag vill ju skaffa valp, hur mycket hiss/bära i trappor kommer inte det bli de första månaderna innan den är rumsren! Men samtidigt kan ju inte valp jag inte har få styra över mitt liv nu, även om den är väldigt efterlängtad ;) 


Nu ska jag bädda ner mig i soffan, känner inte för att göra något mer idag, jag har ju både gått med hunden, lagat mat och diskat (startat diskmaskinen) sen jag kom hem ;)


Hej svejs! :)  

Av Kitty Gustafsson - 25 mars 2011 22:58

Hej och hå!

Nu är jag trött, imorgon är det sovmorgon och jag ser verkligen fram emot att gå och lägga mig trött efter 1 hel veckas arbete och bara få sova ut imorgon! Vädret säger att det ska bli fint väder imorgon och inte så bra på söndag, det betyder att imorgon ska jag och vovven mest njuta av vädret! Kanske åka och träna lite agility ;) Det tycker ju vi är väldigt roligt just nu, och på söndag ska jag städa av lägenheten, det är inte gästvänligt någonstans just nu..! Nu har slarvmajan varit framme igen... Men så är det när orken läggs på annat än att städa, hoppas blodproverna jag lämnade hos doktorn visade på bättre resultat, tycker ändå att det känns lite piggare i kroppen, är trött på ett annat sätt nu, inte helt slut liksom! :)


Både igår och idag har jag investerat i nya prylar! Igår beställde jag en bygel till bilen, bygeln ska sitta över fläkten och på den ska jag skruva fast en iphonehållare som jag har beställt idag! Det blev en till pappa också ;) Och i och med den nya kameran behöver jag göra något åt datorn för att kunna redigera filmerna, valet stod mellan ett redigeringprogram som kostar pengar och som man inte vet om man tycker om eller att köpa ett nytt operativsystem! Det blev det sistnämnda! Så nu är en Windows 7, professional edition på väg till Göteborg! Och jag lääängtar! Även om det betyder ett par jobbiga timmar framför datorn innan man får allt att fungera efter en ominstallation! Det känns i alla fall bra! Känns som att Windows 7 kan ge mig mycket mer än vad windows xp kan erbjuda längre, det har blivit gammalt! Var nog ändå dags att förnya sig snart kanske ;) Eventuellt blir det lite simning med lilla hund också! Både han och jag tycker att det är väldigt roligt, och skonsamt för den lilla vovven vars fysiska förmåga jag vill öka på! :)


Nehepp, dags att sova!
Natti!



Av Kitty Gustafsson - 24 mars 2011 13:34

Idag har varit en effektiv dag! Jag började med ett besök hos läkaren för att lämna nya blodprover så det kan se om mitt järnvärde har gått upp! Blir så trött på dem när jag är där för det känns som att de gör allt för att det ska ta så lång tid som det bara går...! 30min för att lämna ett prov, var bara 3 före mig när jag kom, när de väl är min tur tar de ju bara 1min! Hur kan det då gå 10min/kund? Så svårstukna kan ju inte de tre unga patienterna före mig ha varit.. Det var ju två som jobbade! Ge mig en nål så gör jag det själv ;) Nej vet att de gör bara sitt jobb men blir verkligen frustrerad när jag sitter där och bara vääääntar och det känns inte som det händer något! Men nu är det alltså gjort! Hoppas proverna var bra nu så jag slipper gå dit fler gånger ;) Proverna var tvugna att tas innan kl 10 också så jag kunde ju inte ta det efter agilityn heller, då hade jag sluppit känna mig "stressad" över att jag ville iväg!


Agilityn var bra idag! Voff-Voff var ju då lite mer fikasugen än att träna med matte efter att fikan tagits fram men till dess var det en helt okej laddad hund, även om det gärna hade fått vara lite meeeer ;) Första varvet på banan som Eva-Karin byggt upp gick i alla fall felfritt! Förutom om man ser till att jag visar in honom i fel tunnelingång på slutet, men han tar ju den jag ber honom om, bara det att det var tänkt, enligt banan vi gick att det skulle vara den andra ;) Men bra gjort voff-voff! :) Det var det ända loppet som filmades idag! :) Och sen mer hoppteknik! Kan ju inte klippa ihop alla vovvarna till en film man jag jobbar på det!! Så ska ni få se lite olika tekniker! :)


Nu har jag städat ur mitt källarförråd, det stod en gammal cykel där som Decci lämnade efter sig och sen fanns det två nya däck med någon konstig form.. vet inte vilket fordon de skulle passa på ;) Och utöver det fanns det lite grillkol och något annat, allt det sistnämnda fanns där när vi flyttade in, bra flyttstädning det där.. Min cykel ska jag ta till macken och pumpa däcken på, däcken är nya, det är inte punka, men när man inte cyklar mer än 2ggr/år så håller inte däcken luften så bra ;) Och så ska den putsas och läggas ut på annons! Det är en Monark 26" om någon är intresserad, 500kr om du är vän med mig ;)


Här kommer filmen från idag! :)


Hej svejs!



Av Kitty Gustafsson - 22 mars 2011 22:57

Hej!

Idag är jag på ganska bra humör faktiskt! :)

Agilityträning i 2h innan jobbet och simning med vovven efter jobbet är nog den största bidragande orsaken till det :) Åh vad jag älskar hundlivet :) Tyvärr tyckte inte vovven att agility var lika roligt som jag idag, det blir till att träna mycket motivation nu! Vet inte varför han ska bli så loj när vi kommer ut på banan! Jag tror ju faktiskt innerst inne att han tycker det är kul! :) Ibland ser det ju ut så i alla fall! :)


Idag blev det lite ostrukturerad träning och efter det hoppteknik! Det tyckte i alla fall vovven var kul! :) Och det fastnade på film också!

Tyvärr krånglar datorn och filmkameran... Vill inte alls som på systers dator hemma så har lite problem lösning som måste fixas där så man kan redigera filmerna i moviemaker :) Men det ska nog lösa sig!


Här kan ni se voff-voff ta ett språng i "teknikbanan"! :)

Nu är det bäst att försöka gå och sova! Imorgon är det jobb 8-17 som gäller...!



 


Godnatt

/K & T




Av Kitty Gustafsson - 20 mars 2011 21:14

Idag har det varit en bra dag. Började förmiddagen med att åka till spa med mamma och vara med på vattenpilates, typ vattengympa! Underbart att bada i en så varm pool! Och man slappnar verkligen av när man är där! När vi kom hem var Ulrika på besök och vi tog fram dynorna till utemöblerna och satte oss på altanen med en ost bricka i ett alldeles fantastiskt vårväder! Solen värmde ända in i själen och det var ingen blåst som förstörde den känslan! Vi blev sittande där ett tag ;)


Pappa och jag var ute i trädgården och klippts lite buskar, drog taggtråd ;) Gud va taggbuskar växer! Det var ju som långa trådar som växt in och runt de stackars enebuskarna! Men vi fick allt bort dem ;) Sen drog vi lite större pinnar till eldhögen också så nu är majbrasan räddad ;) Jag älskar verkligen att vara ute och fixa!!! Särskilt när det är så fint väder! :)


Nu på kvällen har jag och voff-voff kört tillbaka till Göteborg. Jag är helt slut i huvudet, så när jag är färdig här blir det sängen! Imorgon och på tisdag jobbar jag 12-21. Skönt med sovmorgon!


Vi hoppas ni haft en bra helg!

Kramar från K & T




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Min egna kursverksamet

TurboAgility - Agilityglädje och Teamwork

Vi sponsras av

 

Mina hundar tränar på:

 

Mina hundar äter:

 

ETT STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER!

Lp1 Rindi´s Snow-Race

Texas är MIN hund med stora bokstäver, han är en hund med en stor personlighet och tar många egna initiativ, på både gott och ont ;) Han är envis och vet vad han vill och när vi vill samma sak så blir det vädligt bra!!! :) Vi tävlar i agilityklass 2 och hoppklass 2 och det är vi glada och stola över :))

Glimmagårdens Electra K

Tindra är min border collie, född septemer/2011. En hund full av fart och fläkt och tillsammans tävlar vi agility.  Vi ska delta på Agility SM 2014!!!

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards