kittty

Alla inlägg under mars 2012

Av Kitty Gustafsson - 12 mars 2012 18:58

Komiskt nog så jag när jag laddade bilderna till datorn att det var exakt 1månad sedan jag var på stranden förra gången och fotade, då såg det ut så här: http://kittty.bloggplatsen.se/2012/02/12/


Det har hänt en del både i naturen och med valpen! Vilken utvecklings kurva hundar har det första levnadsåret! Helt otroligt! :) Min fina underbara svart-vita valp <3 Och den brun-vita! <3 Min underbara fina vän!!


       

Kolla de söta svansarna!


      

Det är ingen bra leksak om man inte kan förstöra den med en gång tycker stora T!!


  

Och Tindirs tycker att den har lite långt snöre, iaf om man håller i änden och den inte får nudda mark!


  

Högre bak än fram kanske?


          

Så här ser valpen ut med stående öron! Men än så länge är det bara vid få tillfällen båda står upp!


  

Mina två underbara!! Tror minsann det är dags för att göra en ny förstoring, tycker om den här bilden!  


Och Tindris har tömt kudden på ludd i köket idag, inte bara i köket, hon har lagt lite i sovrummet med, ludd överallt! Gulligt, gissa vem som fick plocka ihop det? Hon tittade nöjt på kan jag säg! Kommer hitta ludd ett bra tag framöver känner jag på mig ;) Men vad gör det, det var ju inte min kudde ;)

Av Kitty Gustafsson - 11 mars 2012 19:45

Natten som gick var ingen bra natt, kunde inte somna efter jobbet och jag sov inte en blund, en del säger att de inte sover men sover ändå, jag sov INTE! Trött som vet inte vad gick jag upp 05.30, har jobbat mig igenom en j*vla dag på jobbet, som kunde varit värre... för allt är ju relativt...


Samlade ihop träningsväskan och tog med mina två fyrbenta vänner till agilityplanen! Filmade lite olika hinder med Texas och körde cirkelarbete med Tindra.. Så nu kan Texas varje hinder grundligt och alla hindrerna är VÄL belönade! Han blev bara mer och mer speedad, kanske så man ska träna med honom och bara köra bana på tävling? ;)


Har suttit och lekt lite i movie maker och idag blev det film.. Tur! Eller nåt? Skönt att inte redigera förjäves iaf, det tar ju lite tid ;) Booorde göra så mycket idag, men har mest av allt bara lust att gå och lägga mig...

Klockan ringer ju 05.15 imorgon så sovmorgon, näe, inte än...


Titta och njut :) Blev inte alls så bra som jag ville och inte se känslan i filmen som den jag gjorde innan (som inte gick att spara) MEN det får väl duga :) Här är resultatet!


Av Kitty Gustafsson - 10 mars 2012 10:40

Har gjort en helmysig träningsfilm från gårdagens träning MEN movie maker är inte med mig, hittar på alla nöjliga konstiga fel för att slippa göra film åt mig... Men egentligen klarar det bara inte av hd-kvaliten på filmkameran men det vågar det inte erkänna! Så tror jag det är... Det går bra ibland och ibalnd inte alls... Surt, tycker jag, och det borde ni tyckta med för det var en extra bra film ;) Här kommer lite bilder på goshundarna istället! :) Träning gick iaf kanon och vi hade en härlig fredagseftermiddag på klubben! Själva, som vanligt.. :( Var håller alla människor hus? :)


   

Så här brukar Tindra lägga sig och vila/fundera efter våra träningar, undra om hon tänker igenom passet och vad som var bra eller inte! För tycker det ser ut som om hon funderar lite iaf :)


  

Gose valpis <3 Hon är lika gosig som sin mor var när jag träffade henne, hon vill vara nära och bara lukta och mysa! Hon älskar att bli klappad på, hon älskar männiksor!



Av Kitty Gustafsson - 9 mars 2012 13:03

Igår körde vi lite annan agility foundation! Finns ju mycket att träna på ;)


Men nu har vi kört dagens först cirkelarbetes pass! Det blir fler! Kameran var inte laddad så blev träning på "gården". När kameran är laddad då åker vi till klubben och tränar där! Passet var kanon! Det känns (redan) som att det har lossnat för henne! Efter lite funderande och bra tankar från bästa kompisen så har jag lagt ner baklängesmarschen! Nu är det bara belöning belöning belöning vid sidan som gäller! Förövrigt så känner jag allvarligt att jag inte kunde fått en bättre BC än Tindra! Hon har tuffat på sig bland andra hundar och hon kan nu träna i vilka miljöer som helst, skälliga, tysta, cycklister, trafik, gående joggare, barnvagnar, you name it! Visst har alla bra och dåliga sidor, men min bc-hund har de rätta felen som man kan stå ut med. Tror jag har lyckats få ytteliggare one-of-a-kind hund <3 Snacka om att jag har tur, eller är det så att man skapar mer än vad man tror! Oavsett, du är BÄST Tindra! :) Näst efter Texas då, för han kommer alltid vara nummer 1! Man kan bara ha en första hund <3


 

Av Kitty Gustafsson - 6 mars 2012 12:34

Idag har vi tränat på våra cirklar! Lite kul är det faktiskt att gå in och fixa med en specifik grej, särskilt om man kan följa utvecklingen. Så, för att kunna göra det gick jag ut och filmade våra cirklar idag, helt oredigerat, bara ut på gräsmattan och kör liksom. Och summan av det blev ju precis som jag trodde, fin fint åt ena hållet och kaos åt andra. Vågar inte spring när jag har henne på högersidan heller för är så rädd att trampa på en tass och gör jag det kommer hon ju defenitivt inte vilja springa där mer, plus att hon kan skada sig förstås, riskfyllt med andra ord!


Planen är att jobba på positionen på båda sidorna, men främst på högersidan. Jag ska köra fotgående i backande stil och belöna massor i position när vi går runt i cirklar. Sen ska vi minsann ha bra position i båda varven! Sätter inte upp någon tidsplan men ni ska få se resultat sen!


Nu är båda vovvarna trötta efter ett härlgit träningspass, själv är det bara till att ladda för ännu en kväll på 61:an!


Ha det fint!


Av Kitty Gustafsson - 5 mars 2012 12:45

Efter senaste mailet från Greg Derrett och Ultimate Agility känner jag mig skyldig! Det känns ungefär som att han skriver om mig, en som hoppar över grunderna och bara vill köra runt metall. Men samtidigt är det inte så, vi lägger ner mycket tid på grundträningen också, så jag är någonstans mitt emellan. Den grundträning jag och Tindra kämpar med det är ju cirklarna och jag vet, precis som han skriver i sitt mail att det är grunden till hans framgång både som instruktör och inom sporten MEN, men men men, äsch har ingen bra ursäkt. Om det är vårt problem, med cirkelarbetet så borde vi ju jobba med det och inte gå vidare... Japp, där tog den här diskussionen med mig själv slut. Både jag och Tindra har ju förbaskat roligt runt den där metallen, sen blir det ju så att det blir inte rätt alla gånger och då håller jag inne belöningen, och detta handlar ju en större del av mailet också om. Hmpf, va dåligt det blev nu då! Näe jag tror det får bli iaf någon veckas uppehåll från vårt hindertränande och satsa 100% på cirkelarbetet från och med idag! Hann dock med att träna lite boxhörn i förmiddags ;)


Första gången hon fick jobba med boxhörnen var i lördags, efter tävlingen! Vart ju full av inspiration efter tävlingen med Texas, idag vidareutvecklade vi det, större avstånd och mindre hjälper! Fantastik utveckling tycker jag, men Greg hade väl tyckt att jag inte var klok som höll på så här med min valp som är drygt 5 månader... Men ni ska veta att passen är varken långa eller många! Vi bara tycker att det är så himmla roligt så vi kan inte låta bli! :)



Nu ska vi snart gå och jobba igen, tjoho....!


Texas jobbade på fart och lite lurigare klass 2 svängar, han var grym, taggad till tusen, kan det bero på att den överblivna lövbiffen följt med och "tränat" ;)

Av Kitty Gustafsson - 3 mars 2012 14:34

Idag har Texas och jag tävlat agility för första gången i år! Det var en flummig Texas som röjde på första banan, suck va frustrerande det är och stå och svänga en hund som springer och tittar på läktaren eller går och luktar i ett hörn... Men jag vet att han inte tycker detta är lika kul som jag, jag vet varför jag har en svart-vit liten bc-valp och jag vet att när jag och Texas tränar så behöver vi bara göra det de gångerna han tycker det är kul! För jag har en hund till som mer än gärna ställer upp ;) Så försökte glömma första loppet och på starten frågade jag Texas om vi skulle gå in och köra lite riktig agility och inte bara flumma nu? Det skulle vi tydligen för felfria blev vi och 5:e bästa tiden! Minsann inte dåligt i ett hav av snabba bc-hundar! :) Många disakde sig, men det gör ju inte hans tid sämre för vi gick ju runt felfria :)


I andra loppet så följer han mig jättebra! Det är bara jag som gör en massa fula grejer, L-bakombyten, backar och använder lite motsatt arm... Men men jag är ju inte van att kunna träna som jag vill göra för det bruakr inte finns driv nog hos Texas för att man ska få till det... Lär inte få det problemet med Tindra och ser ju hur viktigt det kommer bli att hon kan gör slalom och så vidare självstädningt så man hinner förflytta sig under tiden. Hade ju behövt lämna Texas i slalomet idag för att hinna placera mig innan balansen i första loppet, och trots att han inte är supersnabb så ligger jag sen långt efter! Näe självständigthet ska verkligen tränas med Tindra så jag vågar lämna henne!


Nu ska jag packa in oss i bilen och dra till stranden! Har ingen lust att sitta inne i det fina vädret! :)


Av Kitty Gustafsson - 2 mars 2012 20:29

Nu är Tindra 5månader, inne på samma månad som hon blir sex månader...! Så snart blir valp unghund, men än är det ett tag kvar ändå! :) Idag har det varit en helt fantastisk dag i Halmstad, det låter som om det har varit det i hela Sverige! Och det är ju härligt att alla får njuta lite av vårsolen!


Började dock dagen med att sura till, arg som ett bi var jag när jag satte mig i bilen för att åka och möta Marie och brosan Eliot. Jag hade fått en p-böter, 500kr! YEAY!!! Ej giltligt p-tillstånd stod det på p-boten, näe tänkte jag men jag har ju inte fått något annat. Mindes att jag fått en lapp från HFAB som informerad om att p-tillstånden för 2012 var försenade och att de gamla gällde tills vidare men sen blev jag lite osäker, stod det att man skulle få det nya hem i brevlådan eller skulle man gå och hämta ut det... Ringde min hyresvärd som skulle kolla upp det, efter lunch ringde hon tillbaka och sa att jag kunde gå och hämta ut ett nytt p-tillstånd, och boten, ja den fick jag lämna in samtidigt för det var inte jag som hade gjort fel!!! Tack för det, kände mig 500kr rikare trots att jag inte hade betalt något, så vänner och bekanta, ställ er inte utanför mig utan att få ett p-tillstånd, det blir dyrt!!!


Hade i alla fall en väldigt trevlig promenad med Marie och Eliot. Vi gick vid Lynga naturreservat och det var jättefint! Lite träning på stranden blev det och sen gick vi vidare! Det var två trötta valpar som lade sig till ro i bilen med en gång!


I eftermiddag har jag suttit på pluggat cytostatika uppgifter. Ska ta ett cytostatika körkort så jag får lite bättre kunskap om det vi gör på avdelningen och så jag kan behandla mina patienter säkert! Mycket kul och mycket intressant och mycket (för mig) grekiska ord som ska läras!


Och sist men inte minst har jag packat tävlingsväskan för morgondagen! Gott godis till Texas = check, både grillad kyckling och köttbullar. Leksaker till Tindra = check! De är så olika ;) Men kul ska vi ha imorgon! SKa bli spännande att se vilket humör Texas är på! Vi har ändå fått till lite bra agilityträning de senaste 2 veckorna och jag hoppas att han inte är överspeedad för då går det inte att svänga! :P Men det vet man ju aldrig ;)


Här kommer lite bilder från en härlig vårpromenad! I bilen som stått i solen och väntat stod temperaturmätaren på hela 17grader när vi kom tillbaka!


Spännande vägar att undersöka fanns det, och FORT ska det gå! :)


          

Japp, nu var vi där igen, vem är vem? :D


              

Eliot vill också ha ett stående öra...

  

...men det går bara och vinden är rätt ;) Men Eliot, det är gulligt med hängande öron också :)


  

Så lika men egentligen så olika... Konstigt det där :) Fina är de båda två iaf <3


  

Jag och min lilla valp! Som för dagen vägde 10.2kg Undra hur stor hon ska bli! :D


  

Eliot visar stolt upp SIN leksak och gör klart för syrran att den är MIN, men försöka gärna ta den!


      

Fortfarande min säger Eliot!


        

Söta lilla Tindra! <3


  

Efter promenaden såg de ganska trötta ut, det blev mycket bus och så var det ju varmaste dagen hittintills! :D  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Min egna kursverksamet

TurboAgility - Agilityglädje och Teamwork

Vi sponsras av

 

Mina hundar tränar på:

 

Mina hundar äter:

 

ETT STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER!

Lp1 Rindi´s Snow-Race

Texas är MIN hund med stora bokstäver, han är en hund med en stor personlighet och tar många egna initiativ, på både gott och ont ;) Han är envis och vet vad han vill och när vi vill samma sak så blir det vädligt bra!!! :) Vi tävlar i agilityklass 2 och hoppklass 2 och det är vi glada och stola över :))

Glimmagårdens Electra K

Tindra är min border collie, född septemer/2011. En hund full av fart och fläkt och tillsammans tävlar vi agility.  Vi ska delta på Agility SM 2014!!!

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards