kittty

Alla inlägg under oktober 2011

Av Kitty Gustafsson - 21 oktober 2011 17:32

     

Min toksöta lilla agilityvovve :) Snygg hoppteknik, undra om det är för att det ska bli fina kort han showar så med öron och tassar ;)


Han tyckte väl att det var så där med nya leksakerna. Var jättekul att kampa och busa med dem inne när jag precis pakade upp dem, men sen när vi kom ut på agilityplanen så försvann kamplusten igen... Han är godisnarkoman :P Idag fick han frolic igen, undra om han tänkte på sist han åt sådana :P Då var det ju ganska många han åt ;)


Vi körde bara fart idag, fart fart fart, på raksträckor och några svängar med lite svårare ingångar till slalom där jag inte kunde "fuskhjälpa" honom in! Han sa att det blev lite svårt MEN han tappade inte fart för det utan gjorde om och gjorde rätt! Duktiga lilla hund! Man måste göra fel för att lära sig rätt också!


Kom att tänka på att det snart är tävling igen! 3 veckor eller nåt :P Det ser vi fram emot, det är sista tävlingen för säsongen och vi ska minsann ta våran sista pinne i klass 1!!!! Efter den är det bara 1 vecka till valpen kommer hem, så nu kör vi på med agilityn fram till tävlingen sen ska vovven få lite vila från agilityn så han får smälta allt han har lärt sig och åstadkommit denna säsongen!

Av Kitty Gustafsson - 20 oktober 2011 21:00

Ibland känns det som att tiden står still samtidigt som det är ganska nära nu! :D Valparna har blivit 4 veckor och jag har fått nya bilder från Glimmagården! Tack Jenny!



Vet inte vilken av tikarna som flyttar till mig och Texas men det blir nog klarhet i det också veckorna som kommer! :) Hon har fått ett stamtavlenamn, det blir Glimmagårdens Electra K! Jag fick bestämma vilket E namn jag ville! Stora syster kom på Electra och efter att ha funderat lite, så bestämde jag mig! Det är ett lite häftigare namn jämfört med de "snälla" namnen jag kom på ;) Och bror har hjälpt mig komma på vad hon ska kallas, om det nu är en Tindra men det tror jag allt att det är! Ville ha ett namn så går ihop med Kitty och Texas och Tindra passar ju fint! Tydligen ska brors dotter heta det om det blir någon sådan i framtiden men det var okej att min hund hette det med då ;) Så rättvist och bra, jag får valpen, det blev stora systers stamtavlenamn och brors tilltalsnamn! :)) Tur att jag engagerar hela familjen i min nya valp :D Ja jag engagerar och får en massa hjälp från mina vänner med! Tur jag har er! :)

Imorgon ska jag klippa mig! Det blir bara topparna, men ändå, det är väääldigt välbehövligt! Ska bli skönt!

Ha en bra kväll!

K&T


Av Kitty Gustafsson - 19 oktober 2011 18:23

...sitter jag och letar upp bilder och hemsidor på släktingar! Det är en alldeles prefekt dag för att sitta och göra sånt här på! Det blåser storm ute och om vartannat så vräker regnet ner. Idag är min vända tillbaka dygnet dag så det gäller att hålla sig vaken! Efter 3 nätter är man lite mör och kan väl erkänna att sova hade varit skönt ;) Men nu har jag ju fullt upp med att kolla upp släktingar! Här kommer en bilder på mor, far och deras föräldrar!


Det här är Pappa Eije

GK VALLH PR SE AG(HOPP)CH SE AGCH Natvikens Ejie, han är även agilitychampion i Finland! Duktiga pappa Eije!


Och här har vi farfar Elvis

GK VALLH PR SE AG(HOPP)CH SE AGCH All Trade Flower Power Elvis. Han har varit med och tävla i agilitylandslaget!

(Bild lånad från http://vallreg.svak.se/


Sist men inte minst på pappas sida har vi farmor "Ginza"

GK VALLH PR SE AG(HOPP)CH SE AGCH Ginza

(Bild lånad från http://vallreg.svak.se/ )


Alla tre är champions i både hopp- och agilityklass. Valpen får alltså massa agilitygener från pappans sida och det borde inte bli någon problem med farten vill jag lova!


På mammans sida har vi då Mamma Kate

 

GK VALLH PR Take Time Kate

Mamma Kate tävlar också i agility och hon har massa potantial! Hon är jätteduktig! 

Ser mycket trevlig ut på de filmer jag har sett.

(Bilden är lånad från http://www.glimmagarden.com/indexh.htm )


Mormor:

 

GK VALLH PR Lass

(Bild lånad från http://vallreg.svak.se/ )


Morfar till valpen är GK VALLH PR Walkabout Thorn 

(Bild lånad från http://vallreg.svak.se/ )


Valpen har lite att brås på! Det är ett helt gäng med härliga hundar det här!

Jag håller på att längta ihjäl mig efter den! Lovar att ni kommer få se mycket av henne här :) Det känns verkligen som om jag är på väg mot något jättebra! Jag har varit lite deppig ett tag för att jag inte vetat vad jag ska göra med mitt liv men just nu vet jag, och det ska bli så fruktansvärt kul! Kan inte sluta le trots att jag är jättetrött! :P


Tjoho! Hej svejs! :)


Av Kitty Gustafsson - 18 oktober 2011 17:45

Lilla hunden blir bara busigare med åren, det är ett som är säkert! Han hittar på hyss om han aldrig har gjort förut! :P Undra hur det ska gå när valpen kommer ;) Kommer ha fullt upp! :D


Hade missat att det stod en stängd frolicpåse i en plastpåse på golvet i hallen, och oavsett så ska han ju inte röra den, och han har inte ätit grejer så förut, MEN när jag jobbade min första natt nu och kom hem så var det en skamsen hund som stod innan för dörren. Såg en söndersliten plastpåse och hittade en nästan uppäten frolicpåse!!! 1kg Frolic på en natt! Vovven såg ut som jultomten själv! Han var jättetörstig då han hade druckit upp allt vatten och han ville så klart ut!!! Tror aldrig jag sett en hund skit så som han har gjorde igår! :D Haha, och han mådde som han förtjänade ;) Varken frukost eller kvällsmat blev det efter det där! ;) Men nu är allt återställt till det normala och vovven orkade med en cykeltur idag! ;)

Har beställt nya leksaker! Ser så härligt ut att kampa med dessa fårskinnsleksaker som är så populära just nu. Men ni får ju hålla med om att det ser skönare ut att kampa och dra i dess än i ett tunt rep!! Måste vara bättre för tänderna med!


   

Vi tog en liten med boll och en lite större utan boll! :)

Vi beställde från hundkompaniet K9, de hade de billigaste fårskinnsleksakerna och billigaste frakten! :)

http://hundkompanietk9.se/


Längtar efter min "kamphund" :) Jag ska allt lära valpen att kampa är den bästa belöningen som finns!! :) Om 1vecka ska jag hälsa på valparna igen!! Då är de nästan 5 veckor! :) Tiden går ju nääästan fort ;)


En natt kvar sen är jag ledig! Har lite olika saker planerade så det blir nog trevligt! ;) Kommer sakna all ledig fritid när jag börjar jobba dag igen men det är lite skönt med för att jobba nätter är lite slitigt på kroppen! :)


Hej svejs!

Av Kitty Gustafsson - 16 oktober 2011 18:23

Lilla hund ska snart få lite lov från agilityn men idag var det minsann ingen semester! :))


Ett härligt gäng från klubben möttes upp vid 10-tiden för att träna. Vi byggde en bana och gick igenom den grundligt rent handlingsmässigt. Kollade på alternativ och för och nackdelar. Jag gör ju på mitt egna lilla vis men det har de inget emot!

Texas var inte överladdad direkt så vi saknade fart i alla loppen, och det kan väl lite vara mitt fel som INTE belönade när jag skulle ha stannat upp och gjort det!!! Blir så arg när jag kommer på mig med sånt här! Bättring!


Vi behöver träna framförbyten, och jag måste sluta med alla mina HÄR! Ropa hundens namn eller var tyst! Ska tänka på det! Och så syns det att vi behöver träna på våra framförbyten. Tycker min tajming brukar vara hyfsad men responsen från T kunde varit bättre, alltså behöver vi träna mer på det!


Sen åt vi middag och sen gjorde vi likadant med en ny bana. Vi brhöver träna på svängar, fart i dom och olika tekniker och modeller eller vad man sak säga.. Det behöver vi verkligen nu till klass 2 :)


Här är en film från banorna med små komentarer. Ni får nog pausa eller se den två gånger för att hinna se vad det står ;) Man kunde inte lägga på två olika texter och då krockade texterna ibland så det fick helt enkelt inte plats!


Kom gärna med egna kommentarer :) Konstruktiv kritik vill vi ha!!!


Nu ska jag förbereda mig för natten, ska jobba extra inatt. 3 nätter nu sen är jag ledig igen! Då får vi se vad som händer! :)


Hej svejs!



Av Kitty Gustafsson - 15 oktober 2011 13:02

Idag var det KM på klubben, det kom jag på igår kväll, och tur var väl det för annars hade jag blivit besviken :)) Det var alldeles frostigt ute imorse vid 08.30 när vi åkte till klubben! Hade letat fram en snöskrapa igår kväll för jag tänkte att det nog kunde vara det! Tur man är förberedd ibland iaf :) Texas var laddad, har fixat en kampleksak som han faktiskt tycker om! Jag är nöjd och han är ännu nöjdare! Skit kul med en hund som går igång på leksak ju ;) Gjorde helt enkelt så att jag köpte ett nosludd till häst och satt den runt repet som är på hans favoritleksak, och vips så blev det en perfekt kampleksak! Att jag inte kommit på det tidigare! :D För jag förstår om han inte vill kampa i det tunna vassa repet (gör ont i mina händer när jag kampar i det) Men jag får han inte att leka med något annat (kan ju bero på att jag har byggt mycket värde för den leksaken och inte så mycket på andra)! Men det är sånt man lär sig på och min valp ska lära sig att leka med allt! :)


Det var två roliga banor. Vi var felfria efter det första och ledde, och i det andra agilityloppet var vi felfria tills vi hade tre hinder kvar, svänge mot raksträckan blev för vid och vovven sprang förbi däcket och upp på a:et som stod bakom och det blev tyvärr en disk. Hade vi "bara" tagit däcket hade vi vunnit och hade vi fått en vägran hade vi kommit tvåa! Så nära men så långt bort! Kul hade vi och folket är mycket trevliga! Smörgåstårta bjöds det på efterråt för oss som hjälpte till på agility tävlingen i September! Väldans gott! :) Tur man hjälpte till ;) Och imorgon blev jag inbjuden på en träningsdag på klubben! klockan 10-15 med middag och allt! Det tackar man för! :) Tyvärr blev bara vårt ena lopp filmat, det felfria :P Tur i oturen att det var det det då, roligare att se på, den andra banan var lättare och den där missen var bara onödig...! :P


Texas har aldrig rundat hinder på det här sättet förut som till hinder nummer tre men han verkar kunna det också! :) Blir ju lite mer sådan svängar i klass 2 nu så det är bara att öva!


Ha det gott!

Jag ska tvätta, för idag är det minsann rätt dag och tid :)


Hej hopp!



Av Kitty Gustafsson - 14 oktober 2011 13:51

Gick och lade mig med världen värk i kroppen igår, tog lite alvedon och somnade. Vaknade med sprängande huvudvärk och alldeles igentäppt i näsan och lock i båda öronen. Jag som hade bestämt långpromenad med Ingel idag :( Blev ingen sådan, sen trodde jag att jag hade tvättid idag, men när jag stod där redo att börja tvätta var det redan upptaget, det var visst imorgon jag hade tid... Så idag blir det inget vettigt gjort alls vill jag lova. Borde fortsätta plocka undan i lägenheten men jag känner inte för att göra det idag heller ;) Äsch idag är jag ju sjuk så jag tar en sjukdag. Bra att jag inte jobbar på ett tag så är jag nog frisk tills dess i alla fall! Har verkligen ingen lust med en karensdag just nu!!


Igår var jag på klubben och tränade hoopteknik med lilla hund. Han var duktig, jag mindre duktig, behöver lära mig mer om hoppteknik övningar, hoppas Greg går igenom något på kursen! Har försökt hitta artiklar eller filmer på internet men hittar inget bra. På youtube finns en del men de skriver ju inte hur långt det är mellan hindrena så då är det lite svårt.. ;)


Påväg till klubben stannade jag till på Grizzly, har kollat efter canvasbur ett tag. Var på väg att köpa en från blocket men det är ju lite krångligt med frakt av en bur plus betalning privatpersoner imellan. Så det blev inget köp. Och tur var väl det för på Grizzly hade de utförsäljning. Fick en sprillans ny bur, i den storleken jag ville för halva priset! Och halva priset var 60kr billigare än då jag tänkte köpa på blocket! ;) 497kr för en canvasbur! Jag känner mig nöjd! Och T ser ockås nöjd ut! :) Blå och fin var den! Får se vad valpen tycker om den sen! Valpen och jag ska leka burlekar i alla fall! Så den lär ju tycka att det är bästa stället ganska snart! :)


  

Det är så mycket jag ska lära valpen! Klickertränade med T idag, sjuk = dåligt tålamod = borde inte ha gjort det, inte så svårt i alla fall (fast hur svårt kan det vara att ställa 4 tassar i en låda!?). Blir så trött på honom ibland. Han är så låst på att hoppa och slå med sina framtassar. Kan han inte bara ta det lite lugnt? Det ända jag ville ha var 4 tassar i en låda och det går inte för han sprätter iväg lådan och den flyger all världens väg med framtassarna hit och dit. Tillslut bytte vi övning till att ställa sig på en skokartong och snurra runt med bakdelen. Det gick bättre, det har vi tränat någon gång på förr. Så vi slutade i alla fall med en bra känsla, även om jag var nära att få ett utbrott på honom först där. Inte den stämningen det ska vara när man klickar ju... Ser i alla fall fram med glädje och spänd förväntan på att få träna och lära en ny valp alla roliga saker vi ska hitta på! En oslippad diamant som jag ska få forma!

Det gick ju väldigt bra med Texas, så hur bra kan det inte bli med nr 2 då! :)




     




Av Kitty Gustafsson - 12 oktober 2011 20:11

Idag åkte jag och vovven till Västra stranden, det är hundstranden i Halmstad det! Fast nu har vi väl börjat den årstiden att folk inte är på stränderna så nu kan man nog gå på vilken strand man vill med hunden! Det brukar vara trevlig stämning och hundarna brukar inte springa fram till varandra. Varken jag eller min hund uppskattar när andra hundar kommer framrusande. Idag var en sådan dag när alla kom framrusande... Blir så trött, okej om man försöker träna med sin hund men de här personerna gjorde ju ingenting, de fick sig en omgång av mig. Sen hade vi en trevlig promenad på stranden ända tills vi skulle gå, då kommer det en stor svart bamse hund fram till oss som också stuckit från matte och husse. Och då pratar vi en lååång väg från matte och husse, bara för att hälsa på oss! Fick gåshud, obehaglitgt men det gick bra! Kameran fick följa med och lite härliga bilder blev det! :)


          

Vovvens fina tassavtryck <3


          

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Min egna kursverksamet

TurboAgility - Agilityglädje och Teamwork

Vi sponsras av

 

Mina hundar tränar på:

 

Mina hundar äter:

 

ETT STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER!

Lp1 Rindi´s Snow-Race

Texas är MIN hund med stora bokstäver, han är en hund med en stor personlighet och tar många egna initiativ, på både gott och ont ;) Han är envis och vet vad han vill och när vi vill samma sak så blir det vädligt bra!!! :) Vi tävlar i agilityklass 2 och hoppklass 2 och det är vi glada och stola över :))

Glimmagårdens Electra K

Tindra är min border collie, född septemer/2011. En hund full av fart och fläkt och tillsammans tävlar vi agility.  Vi ska delta på Agility SM 2014!!!

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards