kittty

Alla inlägg under september 2013

Av Kitty Gustafsson - 25 september 2013 18:50

Love my dogs   


                                   

Av Kitty Gustafsson - 23 september 2013 22:51

Är att gå och lägga sig i sin egna säng efter en helg på vift och tidiga monar! Imorgon får jag sova hur länge jag vill!!! Vovvarna hade det som vanligt helt underbart ute i mamma och pappas trädgård! Ska nog drömma om en egen gräsmatta inatt ;) God natt på er!!

Av Kitty Gustafsson - 22 september 2013 07:30

Grattis på födelsedagen min lilla fantastiska hund! Du är Bäst!!!!!!!!!!!!!

Vi firar på bästa sätt med agilitytävling i Emmaboda!

Håll tummarna att vi har lite flyt på födelsedagen!     


 

Av Kitty Gustafsson - 20 september 2013 07:27

Och två ovanligt fina vovvar på morgonpromenad! <3

Av Kitty Gustafsson - 15 september 2013 20:44

För det första bara måste jag berätta att jag och Tindra blivit uttagen till agilitylandslagets alldeles egna utvecklingsteam, U-Team! Som jag har gått och väntat på besked och nu äntligen har det kommit! I oktober åker vi till huvudstaden för en alldeles fantastiskt spännande helg! Vet inte så mycket vad det innebär att vara med i teamet mer än att det är bra såklart   Bra om man vill utvecklas och bli så bra att man kan vara med i landslaget i alla fall!   


Det var den allra största och roligaste nyheten!


Annars har dagen varit helt fantastiskt bra, vi har tränat agility med bästa gänget, på kurs hos Jenny Damm! Herregud vad jag känner att vi har utvecklats sen förra tillfället i juni! vilken tur att jag vågade pröva något nytt! Tror jag har hitta en egen handlingstyp som passar mig och Tindra ypperligt! Men måååste börja träna min kondis!! Var rejält trött sista varvet idag! Tyvärr har jag lite ont i min höft och drar mig för att sprinnga utanför agilityplanen... Får nog gå till sjukgymnasten och be om råd. Så kan vi ju inte ha detnär vi ska träna för att komma till landslaget    Är så stolt över mig och min lilla hund! Att springa agility med Tindra är typ bättre än vad jag drömde om när jag skaffade en border collie!   



  

Av Kitty Gustafsson - 9 september 2013 15:20

Idag var det dags att pröva första egenritade banan! Det blev banan jag lade ut här innan! Kul att för förta gången känna skillnaden bakom tanken när man ritade banan och hur det blir när man bygger upp det. I vanliga fall har man ju också en tanke men det här var ändå lite speciellt, stort kliv i agilitykarriären skulle jag vilja säga *mohaha*    Trots att det var jätteroligt så känner jag mig bara på allbra humör idag och inte särskilt engagerad i träningaen... Mycket som snurrar runt idag!! (nervös för imorgon ska jag jobba dag på 61:an, är inte van vid de dagliga rutinerna längre, jag brukar sova då ;)) Klockan ringer på mig 05.15 så idag var jag tvungen att gå upp tidigt också för att kunna sova inatt... Kul när man måste börja planera några dygn innan att man ska jobba dag för att ens ha en chans att få sova lite   


Sen är det ju den där återkommande frågan vad man ska bli när man blir stor... Vad ska jag göra... Ja den frågan kommer ju på en titt som tätt och jag har förtsått att så lär det vara resten av livet, så man får fundera lite på den, göra några ändringar i livet om man tycker att man behöver det just nu, annars är man nöjd för ett tag och sen får man fundera på nytt om läget har förändrats till nästa gång tankarna dyker upp    Men som vanligt går det i alla fall ingen nöd på oss i Halmstad... Vi har det ganska bra!


Här kommer en liten film på dagens bananalys! S-svängarna vinner alltid...   



Tack för tipset igår pappa, ska fundera på det lite till bara   

Av Kitty Gustafsson - 8 september 2013 21:31

Jag och hundarna busade till det och tog en promenad på Östra stranden idag, visst det var söndag och sol men jag har saknat stranden så jag kunde inte hålla mig därifrån längre!!! Lite folk var det på stranden, men när stränderna är så stora som i Halmstad så behöver man liksom inte vara på samma ställe ändå, så det var lugnt! Och det syntes tydligt i sanden att det hade varit fler hundar på besök! Gick barfota i vattenkanten en bra stund, det är ju ganska otroligt att man kan göra det i September! Tindra och Texas roade sig i vattnet och sen fick de sringa sig torra på de fina markerna "bakom" stranden.


Nu ikväll har vi varit och tränat agility med Elin och Lasse. Tindra är verkligen så bra på det hon kna, springa fort ;)

Jag önskar verkligen jag kunde få lite motivation till att träna in tighta fina svängar, sådana svängar som det ser ut i min drömbild, men jag vet inte. Jag får inte riktigt till det. Kan inte sätta fingret på vad det är som saknas men jag hittar liksom inte rätt verktyg för att få fröken miss Turbo att tycka att det ska vara värt att bromsa upp för att kunna hoppa tight. Hon liksom bara öser på ;) Undra om det bero på hur man har tränat dem från början, men hur får jag in en broms, och vill jag ha broms eller är svängarna tillräckligt bra ändå, kommer vi förlora tid på bromsen och tjäna tid på tighta svängen eller är det bara att fortsätta att köra på som vi gör och se vart vi hamnar.. Och hur i hela friden ska jag kunna utvärdera om vi tjänar tid eller inte om jag börjar träna det.. Bahh, tighta svängar är det osm ger mig huvudvärk just nu ;) Bara så ni vet :P Alla tips på träningsmetoder och filosofier om svängar tas tacksamt emot! 


Nu ska jag fortsätta kolla på prison break, bästa serien just nu! Har vakat av efter två nätter idag och det är såååååådan skillnad mot när man har jobbat tre, jag menar, jag är ju fortfarande vaken!! ;)

Av Kitty Gustafsson - 4 september 2013 22:19

Jag brukar leta upp små roliga övningar som jag och Tindra kan träna på de gånger vi åker till klubben och tränar själva, ja ibland när vi ska träna med andra också, men speciellt när vi ska träna själva. Min fantasi när jag står där är verkligen inte särskilt bra och ofta blir det något som står med lite modikfikation så det ska passa mig. Alltså ingen bra träning för man kommer aldrig utanför sin komfortzon på det sättet   


Elin kom på att vi skulle rita lite banor/övningar som vi kunde ha med oss för att effektivisera vår träning. Då kan man ju göra kombinationer som innehåller de delar man har tänkt träna på utan att behöva leta upp dem. Har man inte så mycket erfaranhet är det verkligen inte lätt att komma på saker. Men efter en hel sommar ute på agilitytävlingar så börjar även jag skaffa mig lite hum om vad man behöver träna på, tycker jag i alla fall   

Så ikväll har det varit målarstund på Landfästet, och ja, dem som var med och spelade rita och gissa för någon vecka sen vet att jag INTE kan rita, men jag kan i alla fall dra raka streck så jag vet var jag har tänkt att ställa hindrena. Har aldrig tidigare ritat en bane eller kombination så nu när jag fått ner några streck på pappret ska det bli rysligt spännande att bygga upp det och se hur det känns i verkligheten. Jag tycker i alla fall det ser kul ut på papper! Har en tendens till att rita små korta kombinationer som inte kräver så mycket hinder ser jag. Jag tänker väl på att det är lättare att bygga upp det sen då!   


Här är ett exempel som jag har pysslat ihop, känner mig riktigt nöjd! Den får prövas imorgon helt enkelt!


 


Tindra var hos fysioterapeuten idag med ju! Hos Sophie på Häst & Hälsa. Tindra fick en ok stämpel! Sophie tyckte hon kändes lite trött i kroppen och det är ju inte konstigt, det var ju därför jag tog dit henne, och säsongen har verkligen varit lång och hård!!! En liten känning i ländryggen (L7S1) kunde hon hitta. Jag försäkrade mig om att jag inte behövde boka en akuttid för CT-ländrygg för att utesluta diskbråck. Men Sophie var lugnande      


Tindra fick lite laserbehandling på området och försäkerhets skull bokade jag en ny tid om tre veckor för att se att det blir bättre eller till och med bra kanske! Nu äntligen har vi ju lite tid för träning, men även för återhämntning såklart! Det känns väääldigt bra!!!


Hej då från oss!!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Min egna kursverksamet

TurboAgility - Agilityglädje och Teamwork

Vi sponsras av

 

Mina hundar tränar på:

 

Mina hundar äter:

 

ETT STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER!

Lp1 Rindi´s Snow-Race

Texas är MIN hund med stora bokstäver, han är en hund med en stor personlighet och tar många egna initiativ, på både gott och ont ;) Han är envis och vet vad han vill och när vi vill samma sak så blir det vädligt bra!!! :) Vi tävlar i agilityklass 2 och hoppklass 2 och det är vi glada och stola över :))

Glimmagårdens Electra K

Tindra är min border collie, född septemer/2011. En hund full av fart och fläkt och tillsammans tävlar vi agility.  Vi ska delta på Agility SM 2014!!!

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards