kittty

Alla inlägg under maj 2012

Av Kitty Gustafsson - 31 maj 2012 15:04

Ja, jag sa ju till mig själv att när jag börjar jobba natt, då ska jag börja springa! Och jag tänker faktiskt försöka göra det med, för att det blir ju sjutton gånger roligare att köra agility med racer bc:n om man själv orkar röra lite mer på sig! Men jag ska ju inte bli elitidrottare för det utan vi börjar lite långsamt så kan vi förhoppningsvis hålla glöden uppe! Vi har en tydlig målbild, agilitylandslaget ;)


2 gånger i veckan ska jag springa/gå en runda på 3-5km, 5minuter jogg, 5min gå och så vidare. När det känns bra ökar jag till 6min joggning och 4min gå. Sen får vi se hur jag lägger upp det ;) Utöver det kör jag intervaller på klubben efter att vi tränat, vi springer hel enkelt så fort vi kan ca 150meter, efter det blir det lite benstyrka. Det har vi redan hunnit gör ett par gånger! ;) Om jag börjar med det här borde det hända något så småningom och då kan jag väl tänka mig springa fram och tillbaka de där 150m, huvudsaken är att vi har roligt! Tänker inte ge mig ut och springa en runda på 30min och sen vara helt död, då kommer jag aldrig mer springa, nej lugnt och metodiskt! Kommer bli skoj! ;)


Jag började helt enkelt idag, Texas sele passade Tindris perfekt, hon var lös mestadels av rundan men hon såg minsann ut att vara gjord för att springa framför och "dra", vi sprang förbi folk och barnvagnar och hon tittade inte ens på dom! Kanske skulle satsa på drag också ;) Om inte annat är ju hundens fysik minst lika viktig som min för att tävla agility på den nivån vi drömmer om ;)


Tog bort ljudet för er skull ;)



 

Av Kitty Gustafsson - 30 maj 2012 21:50

Jag fick en agilityhund, precis som jag ville <3 Idag när jag packade in vovvarna i bilen efter ännu en lyckad kväll på agilityplanen var jag bara lycklig, jag har verkligen fått precis den där bc-hunden som jag drömde om. Jag är mitt i den där drömmen som jag hade under så lång tid, så ja, jag borde vara lycklig, för alla drömmar går inte i uppfylleles!


Min svart-vita tok bc va jag tycker om dig så mycket!!! Den brun-vita körde ett race idag! Det tog dubbelt så lång tid och det var inte den vägen jag tänkte att vi skulle ta men han hade kul han med! Texas tog en "liten" simtur runt hela Toftasjön i förmiddags, de tar 30minute att gå runt... Tokhund! Han såg ut som han aldrig tänkte komma upp! Och han drack inte ens särskilt mycket vatten! ;) Kanske därför han var så nöjd ikväll, vatten är ju DET BÄSTA SOM FINNS!


Tindras "det bästa som finns" det får ni själva räkna ut!





Av Kitty Gustafsson - 29 maj 2012 14:17

Texas har alltid varit ganska lik sin pappa, men även sin mamma, svårt att förklara med det syns verkligen vilka som är hans föräldrar på så många olika sätt!


    

Texas                                             
                       Pappa Teo


En viss likhet finns det ju ;)


Sen kom den svart-vita lilla faran, jag satt på köksgolvet hos Glimmagården och sa att den tiken är ju mest lik mamma Kate. Åsa som har pappa Eije kommenterade en bild med att "ja det syns ju vem som är hennes pappa", och efter att ha sett en valpbild på pappa Eije så förstår jag vad hon menar! Hon är nog mest lik pappa ändå ;) men även mamma Kate... :P


     

Pappa Eije  (Bild lånad från Lotuseducation)           Och liten Tindra <3


På tal om allt och ingenting, bara så ni vet liksom! :) Genetik är kul! ;)



Av Kitty Gustafsson - 24 maj 2012 12:57

Oj så blev det sommar i Maj igen! Är det inte så det har sett ut de senaste åren? Jättefina veckor i slutet på maj och sen en halvkass sommar? :/ Äsch man blandar ju ihop alla åren! :) Känns fortfarande ovant att gå ut i linne och shorts, särskilt på kvällsrundan med vovvarna, man förväntar sig att man ska frysa och tar gärna med sig något extra att ha på sig, som absolut inte behvös, det är bara helt underbart! Den härliga värmen får mig att längta till semestern, att bara ha underbara dagar tillsammans med bästa sällskapet, både i Värmland och i Blekinge, det känns lyxigt!


Texas är helt matt i värmen, Tindris har fortfarande energi till att liggga och tugga på ben i timmar, försöka få Texas att busa och roa sig. Men visst syns det på henne också att det är lite "matt". Mycket bad blir det, svårt att låta bli när amn går på promenad precis vid nissan, bara ett svalkande dopp och sen finns mycket mer energi i tassarna på hundarna!


Igår var vi vid grustaget i Åled och simtränade, Texas motionssimmade och Tindris plaskade i vattnet, vi var där i säkert två timmar och bara njöt! Livet är bra ibland! Sådana stunder kan man njuta av länge! Snart dags att gå och jobba, en kväll och en dag kvar, sen är jag officiellt en nattarbetare! :) Kommer ta ett tag att ställa om sig tror jag, och som vanligt har jag ju en fullspäckad kalender men det kommer bli najs! Jättenajs!


Ha det så skönt i sommarvärmen! Mot jobbet......



Av Kitty Gustafsson - 22 maj 2012 16:51

Idag är Tindra och syskonen 8 månader! Det betyder att hon bott hos mig och Texas i ett halv år! Ett helt fantastiskt halv år! Hon är bästa tänkbara träningskompis och som TUR ÄR älskar vi samma sak, lika mycket, AGILITY!!!!!!!!


Men man kan ju inte träna agility hela tiden, dessutom är det mycket som man måste ha "koll" på för att kunna köra agility. Därför tränar vi mycket trix. Med trixen tränas andra muskler och en hel del kroppskontroll, mycket viktigt för att minimera skaderisken! Idag står termometern på 30grader i skuggan, så det var varmt att filma idag, men Tindra ställer ju alltid upp! Hon svalkade sig gott med ett dopp i Nissan efterråt!


Av Kitty Gustafsson - 20 maj 2012 16:04

Idag är en slappardag utan dess like! Var riktigt trött igår kväll efter en lång dag på agilitytävling med tillhörande resa. Längtade bara hem och få sova i min egna säng men hela natten har jag följts av en hemsk mardrömm som vägrade ta slut så kan ju inte påstå att jag var pigg när jag vaknade, snarare helt slut efter att ha försökt överleva hela natten ;)


Men men, kanske inte gör något att jag inte dammsuger idag, det kan man ju göra en annan dag... Men vi har i alla fall varit ute och njutit av vädret! Jag, Elina, Jonas och en ny bekantskap, Sofia åkte till grustaget och simmade med vovvarna! Tindra som har varit lite plaskig i vattnet har nu lärt sig att simma lugnt och fint! Hon till och med plaksar i vattnet själv! :) Hon har helt enkelt övat upp säkerheten i vattnet med flytväst! Tycker det är bra om de känner lär sig och känna sig trygga i vattnet! Och jag vill ju ha en hund osm tycker om at simma! Det är ju bästa motionsträningen på sommaren! :) Texas och Älva gjorde ograciös magplask från klipporna, de såg väldigt nöjda och glada ut! Casey som Sofias hund hette fick låna flytvästen och simmade tillslut lugnt och fint han också! :)


Näe nu är det väl lika bra att åka och handla lite, sen ska jag slappa i soffan resten av dagen! En vecka kvar till jag börja jobba natt!!!!! Bara 4 dagar kvar att lösa hundvakt till! Hurra! :D


Satte ihop en liten film på Texas och mina "pinnlopp"! Haha vilken utveckling vi har gått igenom! Nu springer jag ju rak i ryggen och pekfingret har mer börjat bli en hand! ;) Tycker allt ser mycket bättre ut på sista filmen jämfört med den första! ;)



Och så en kortfilm på min söta lilla Tindra som simmar så fint nu :)


 

Av Kitty Gustafsson - 19 maj 2012 20:45

Idag har vi varit och tävlat agility i Huskvarna! Vi hade en go känsla redan från början och jag var inte så där jobbigt nervös, bara lite lagom med fjärilar i magen! Jag och Texas tog sista pinnen i klass 1 och nu är vi i klass 2 i både hopp och agility! Tänk att vi har tagit tillräckligt många pinnar för att få tävla klass 2!!! Jag är stolt över oss! Hur kunde min flummiga brun-vita lilla springerpojke bli så duktig? :) Vårt mål denna säsongen var att ta den där sista pinnen! Jag tror vi är redo för nya mål nu! Får tårar i ögonen när jag tänker på allt jag och Texas har gjort! Världens bästa Voff-Voff! En agility karriär kan börja vid 7-års ålder också, min flummiga goa lilla springer!


                   



  




Av Kitty Gustafsson - 15 maj 2012 18:52

Tror minsann att jag varit ganska dålig på att uppdatera er vad vi har gjort de senaste! Vi har för det mesta en massa trevligheter för oss och ibland följer kameran med men det är inte alltid bilderna hamnar här så nu ska ni få se lite bilder tänkte jag! Det är en blandning av senaste veckans aktiviteter! Vi hade besök av Deciree och Josefine! De hade med sig sina stora vovvar! Tindra såg mest ut som en liten skit brevid dem! Först var de lite läskiga men när det var dags för bus på stranden var inte valpen sen att knycka leksaken och springa järnet! Är man envis så går det, hon hade ju fördelen av att iaf varra smidigast ;)


   

Tindra först!


  

Och de andra efter ;)


  

Det här är Munin! :)


  

  

Och det här är Qunnie, en glad rischen! :)


    


Vi har även varit på brukshundsklubben i Falkenberg och tränat agility med Elin, Ola och Fredrika!

Elins fina Älva! Blåare ögon får man leta efter


 

Och de två finaste


Senaste bilderna kommer från idag! Jag tog och stoppade in vovvarna i den guldiga och åkte till Knäred! Hälsade på hos Ulrica på hennes gård Lyckebo! Hon har en bordercollie och en flatte och lite får! :) Fick kontakt med henne via en blogg och vi har länge funderats på att träffa för att träna lite hund, jag tog kontakt med henne först för att jag såg att hon hade får! Hundarna r verkligen ett bra sätt att få kontakt med andra människor! Så trevligt hundprat, en skogstur och en stund i fårhagen blev det! Vi satt mest och kollade på hennes fina får och lamm, Tindra flyttade fåren lite, men en tacka väntade lamm så vi ville inte pressa henne idag. Men vi ses säkert igen! Hennes dotter vill börja träna agility med bc:n och jag hjälper ju gärna till med det jag kan :) Sen kanske det blir lite vallning tillsammans också :) Vi får väl se! En trevlig dag har vi haft!


   

Det här är lilla Coffee! En av Chilis valpar, hon var 4månader och tyckte såklart Tindra var bästa lek kompisen! :)

    

Som vanligt älskar alla valpar Texas!


  

Och Texas flummar gärna till det! :)


  

Häftiga Texas tycker Coffee :)


  

Tindra tycker ju pinnar är skitkul också! :)


Och sen har vi fårbilder! Underbara får och lamm! Man kan titta på dem hur länge som helst! De är så fina!!!

Vill ha


                

Min lilla vallhund


Sist men inte minst har jag varit och köpt blommer till balkongen! Va gröna fingrar jag har ;) Undra hur länge de överlever! ;)


                

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Min egna kursverksamet

TurboAgility - Agilityglädje och Teamwork

Vi sponsras av

 

Mina hundar tränar på:

 

Mina hundar äter:

 

ETT STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER!

Lp1 Rindi´s Snow-Race

Texas är MIN hund med stora bokstäver, han är en hund med en stor personlighet och tar många egna initiativ, på både gott och ont ;) Han är envis och vet vad han vill och när vi vill samma sak så blir det vädligt bra!!! :) Vi tävlar i agilityklass 2 och hoppklass 2 och det är vi glada och stola över :))

Glimmagårdens Electra K

Tindra är min border collie, född septemer/2011. En hund full av fart och fläkt och tillsammans tävlar vi agility.  Vi ska delta på Agility SM 2014!!!

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards