kittty

Alla inlägg under juli 2012

Av Kitty Gustafsson - 30 juli 2012 10:06


Semestrar hemma hos Familjen i Blekinge i fulla drag! Vi har målat hus, tränat agility på Glimmagården, njutit av dagen, tittat på agility i världsklass i Kristianstad, ätit massor av god mat och umgåts med de bästa som finns!


Jag är så nöjd med min semester!! Har ett par dagar kvar innan jag tar mamma och pappa med mig till Halmstad för att avsluta en härlig sommarsemester innan det är dags att börja jobba igen på måndag natt. Har blivt ganska så förkyld så igår hade vi en lugn dag hemma. Eller lugn och lugn, Tindra och Fiffi håller varandra sysselsatta större delen av dagen och de flyger fram i trädgården tillsammans! Det är jätteroligt att titta på dem! Bästa kompisarna! Fiffi och Evve kommer till Halmstad i höst för att plugga så då kommer de få fortsätta att träffas säkert ganska ofta! Det blir kul och bra, de är så välkomna! :) Och i Oktober kommer Eva-Karin och Fanny och Lotta också till Halmstad! Tjoho!!! :D Då ska det tränas agility, va kul vi ska ha!!! :D


Här kommer några favoritbilder från dagarna i Karlstad, duktiga Texas! Jag är verkligen så glad för det vi presterade där uppe! Vi kan säkert mer längre fram om vi får träna och får upp farten, men de loppen vi körde gav jag gärnet, tror aldrig jag har varit en så bra handler som i de loppen och Texas var taggad och med mig i alla utom ett lopp av åtta. Och det tillsammans med alla bra tips och heja rop så lärde vi oss otroligt mycket om oss själva de dagarna. Jag känner att vi tog ett kliv framåti vår träning och det känns så roligt!!! :) Nu Semester igen!! :))



"Vänta på mig!!!"


 

Tindra tar alla uppgifter på stort allvar, här övar hon sig på att gå i stegen! Kan vara bra för framtida fysträning! Koncentrationen är stor! :)


 

Och nosduttarna jobbar vi på! Hon börjar få tillbaka intensiteten och blir rejällt taggad, nu ska vi bara lyckas föra över det på kontakthindrena! 

Av Kitty Gustafsson - 18 juli 2012 09:24

Herregud va bra vi har det! I söndags åkte jag och hundarna till Eva-Karin och vovvarna i Kil, vi var inte framme förän på kvällen, tog en promenad och sen gick vi och lade oss. Hela veckan kör i agilitytävlingar, eller ja i alla fall måndag, torsdag, fredag lördag! I måndags blev det en femma i agilityloppet, Texas trampade med en tass för lite på det där kontaktfältet på a:et men annars var det fint! Vi klarade till och med referenstiden!! I hopploppet fick jag blackout, kändes som jag var helt vilse, Texas tog ändå rätt hinder så vi diskade oss inte direkt trots att jag stod och snurrade i mitten och funderade på vad som var nästa hinder... Jaja nu har man gjort det så jag hoppas att det inte händer igen! Fy va pinsamt ;) Igår var jag och Eva-Karin lediga, vi åt frukost vid sjön, stor handlade, hade simträning med hundarna ute vid sjön efter en roddbåt. Efter båtturen badade vi lite själva med för tro mig det blir blött i båten när man drar fyra hundar upp och ner från båten ;) Dessutom kom det en sån där störtskur med regn som det har gjort varje dag denna sommaren, så det var bara att plaska på i sjön! Underbart! På kvällen kom Cecillia och hennes tre hundar, grillparty och mer bad med hundarna! Life can´t get any better! :) Bästa semestern! Njuter i fulla drag!! Nu, BILDBOMB på finaste!


   

Wow sa Tindra va häftig du är Fanny, är det så man ska göra!


                       

Tindra övar på att hoppa!


 

Och övning ger faktaiskt färdighet! Även om det är en bit kvar till proffs som Texas och Älva! ;)


 

"Mamma hjälp mig upp, det gjorde du ju förra gången, det var smidigt, jag väntar!!!"

     

Blir nog ingen simhopperska av Fanny ;) Nu har hon ändå övat :D


           

Vovvarna kan nästan göra reklam för Baltic´s hundflytvästar! :)


 

Fanny eller Tindra? Har ni reflekterat över vilket öra det är som ligger ner på de andra bilderna så sätter ni den ;)

Vi har kommit fram till att de är väldigt lika i alla fall! :)


     



Av Kitty Gustafsson - 13 juli 2012 17:26

Nu är min lilla bc-valp snart 10månader! Tiden går fort och står still på samma gång! Nu när man träffar små valpisar så är det som att det var huuur länge sen som helst sen Tindra var så liten, men samtidigt är det sååå lång tid kvr tills hon är "vuxen" och agilitymyndig! Tur att vi har mycket att lära in på vägen! Serpentiner är ju ett kapitel för sig... Det har vi verkligen svårt för..! Någon som måste tränas mycket på i framtiden! Sen har vi den där hopptekniken! Har kört lite olika varianter någon gång då och då och idag bestämde jag mig för att sätta ihop två delar. Har sett den här övningen på en blogg. Jag kör en sida med samlad basic grid, 5fot mellan varje hinder, en böjd tunnel och en sida med 10fot mellan varje hindar. Trodde Texas skulle ha lästast för det, han brukar vara grymast på det här med hoppteknik, han har ju inte en turbo i sig liksom, men ack så fel jag hade!!! Tindra satte banan som en smäck från första gången! Inte en bom föll till marken, Texas, ja han hade problem om man säger så ;) 


Av Kitty Gustafsson - 10 juli 2012 19:20

Texas har varit på Halmstad hundsim och rehab och blivit genomgången av Anna. Han blev ju halt efter ett agilitylopp i Lomma i April och sen dess har jag sett små tendenser till hälta i samma ben samt även en tilltagande stelhet efter träning. Inte minst efter den regninga tävlingen i Oskarström. Vovven var så stel så stel dagen efter :(


Efter lite genomgång hittade vi lite späningar på olika ställen och till och med jag kunde känna den som sitter i höger skuldra vid muskelfästet. Det var även en värmeskilland på höger och vänster sida så en liten inflammation finns där.

Men förövrigt är vovven i fin form och han fick SÅ MYCKET BERÖM för vilken otroligt trevlig hund han är, blir man stolt eller <3. Texas fick laserbehandling och vi kom fram till att vi ska köra på som vanligt och se om det räcker med det. Tävling på måndag och om han blir mer stel efter det eller blir halt igen så får vi gå till veterinären (eller leta i gadroben) för att få en kur rimadyl och vila för att få ordning på det. Kändes som ett bra beslut att gå dit med honom i alla fall. Bättre att förebygga än att förvärra!


På väg dit blev vi dock påkörda på parkeringen, typiskt :( Men det gick bra för alla, bilen klarade sig med bra, bara lite lackskada. Tur det för den ska ju köra till Värmlan på söndag och det hade blivit lite jobbigt att vara utan bil nu då!!!!! Så ta det lugnt på vägar och parkeringar! Det händer oväntat och snabbt vill ja lova!


TurboTindra är TURBO just nu, men hon får vänta tills imorogn att göra av med sin energi för jag har ingen lust att göra något mer idag, och hon accepterar det bra, hon leker lite med sina leksaker men mest ligger hon och tittar på mig och väntar på att det där jätteroliga ska hända typ agilityträning eller ialla fall en lite längre promenad ;) Hon får vänta...

Av Kitty Gustafsson - 6 juli 2012 17:44

I nästan en vecka har hundarna haft agilityvila, för att vila sina kroppar! Igår drog vi igång igen, det var Torsdagsträning på klubben och Texas glänste med en felfri runda på banan de byggt upp, han räddade mig som "vanligt" när de behövs!

Tindra tindrades dock mest av de alla, folk tycker hon är så duktig och de är lika kul att höra varje gång! Tycker själv att en veckas vila har gjort henne ännu bättre! Hon är grym <3


Igår började vi med slalomträningen igen, då med 4 och 8 pinnar. Idag tog vi alla 12 pinnarna igen!

Duktig hund! Hon är grym på att ta ingången, satte 100%, dock flög hon ur någon gång när störningen blev för stor, svårt att veta var gränsen går så här i början och vi vill hela tiden utmana oss lite mer så då får man trampa över ibland!


Gungan var lite loj idag tycker jag, men det är varmt och kladdigt både för hund och matte så tror värmen tar ut sin rätt, hon är en liten kämpe i alla fall! Min grymma lilla Bc-hund!!


Av Kitty Gustafsson - 5 juli 2012 11:59

       

Eliot tyckte det var helt okej att vara i fårhagen och titta på fåren idag! Kul att se!!

 

Fina syskonen <3


     

Skönt att svalka av sig i dammen i fåhagen efter lite fårdate!


   

Är det detta som kallas att hoppa från bryggan? Snyggt brosan, snyggt! ;)


Av Kitty Gustafsson - 3 juli 2012 16:07

Här kommer en film på Tindras mamma när hon kör Hoppklass 3 i Oskarström!

Tycker verkligen hon är en härlig hund med tryck under tassarna och följsam, hon vill verkligen ta rätt hinder, hon springer inte bara på! Det är härligt!! Tindris har lite att brås på, det är bra! :)






Av Kitty Gustafsson - 1 juli 2012 19:19

Idag ahar vi varit på en blöt agilitytävling i Oskarström, det regnade tills dess att vi hade kört klart, sen blev det uppehåll och nu sitter jag här med solbrända kinder.. Snacka om omväxlande väder!


Det regnade så mycket när Texas körde att han inte kunde sitta i starten? Hallå, vad hände där min lilla vattenhund? Men vad gör det, vi sprang felfritt med lite tidsfel, jag sprang dock inte som jag hade tänkt, fanns inte tillräckligt med fart för det :P Så ingen snygg handling men voff-voff var grym! Blir så glad att vi ändå har kommit så här långt, min lilla brun-vita agilityhund! Han är egentligen bra duktig, det är bara den där farten! Han är ju säkerheten själv på alla hinder och nu mer svårigheter! Vi kör ju faktiskt agility tillsammans nu förtiden, och jag älskar det! Tusen tack underbara lilla hund för ett fint race idag, va vi är bra!! Och sen fick vi se mamma Kate kör agility också! Hon är ju störtskön!!! Är så glad att hon är mamma till min lilla Bc, kunde inte haft bättre! Tjoho va vi ska springa gärnet på agilitybanorna Tindra!!!



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Min egna kursverksamet

TurboAgility - Agilityglädje och Teamwork

Vi sponsras av

 

Mina hundar tränar på:

 

Mina hundar äter:

 

ETT STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER!

Lp1 Rindi´s Snow-Race

Texas är MIN hund med stora bokstäver, han är en hund med en stor personlighet och tar många egna initiativ, på både gott och ont ;) Han är envis och vet vad han vill och när vi vill samma sak så blir det vädligt bra!!! :) Vi tävlar i agilityklass 2 och hoppklass 2 och det är vi glada och stola över :))

Glimmagårdens Electra K

Tindra är min border collie, född septemer/2011. En hund full av fart och fläkt och tillsammans tävlar vi agility.  Vi ska delta på Agility SM 2014!!!

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards